Barion Pixel

Fekete János

– okleveles közgazdász, hitel-és biztosítás szakértő, pénzügyi mentor

„ A pénzt a bolond is el tudja költeni. Ha azonban az ember maga keresi meg, majd megtakarítja és késlelteti az örömet, amit a költekezés okoz, akkor tanulja meg értéke szerint becsülni. ” M. Gladwell
Video tartalmak
Kapcsolódó cég logoja
Benks - többes ügynök partnerhálózat
Felügyeleti vizsgaszám: PT D/BL 004135
MNB regisztrációs szám: 29202885

Munkatapasztalat, képesítések, ismereti források

Tudásbázis

Már a középiskolában félretettem a kapott zsebpénzem egy jelentős részét, gondolva arra, hogy milyen jól fog jönni később, ha valami nagyobb dolgot szeretnék majd venni, vagy jön egy jó lehetőség, amibe befektethetek.

Mindig értdekeltek a pénzügyek, ezért is választottam a közgazdaságtant, előbb főiskolai, majd egyetemi szinten. Én magam észre sem vettem, de barátok megkérdezték, hogy tudok-e róla, mindig kikérik a véleményemet egy-egy pénzügyi döntés előtt, mert „olyan jó ötleteim és meglátásaim szoktak lenni”, miért nem foglalkozom ezzel hivatásszerűen?

Ez ültetett bogarat a fülembe és mivel a Kiszámoló blognak már indulása óta rendszeres követője voltam, eldöntöttem, hogy felveszem a kapcsolatot az ott többször vendégcikket író Solymosi Gábor hitelszakértővel, hogy szívesen tanulnék mellette és foglalkoznék én is hitelekkel.

Így kerültem a Benks Kft kötelékébe, ahol Kurucz András hálózati igazgatóval már az első, felvételi beszélgetés során nyilvánvalóvá vált, hogy közös az értékrendünk és elsősorban hivatásként, nem pedig jövedelemszerzési lehetőségként tekintünk erre a munkára.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hivatásom a hobbim is egyben, mely során rengeteg érdekes emberrel találkozom, át tudom adni a tudásom, segítem őket a tudatos pénzügyi döntésekben, nem egyszer egy család több generációja kikéri a véleményem pénzügyi kérdésekben.

A Benks Kft kitűnő lehetőséget biztosított arra is, hogy szakmailag fejlesszem magam, folyamatosan aktualizáljam és új pénzügyi területekkel bővítsem a tudásom. Így mára már, 5 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött nemcsak hitelszakértőnek, hanem komplex pénzügyi szakértőnek tekintem magam, hiszen nemcsak a hitelezés területén, de a személyi biztosítások, lakástakarékpénztárak, egészség-és önsegélyző pénztárak, céges faktoring, állampapírok, alap szintű befektetések területén is rendelkezem megfelelő tudással ahhoz, hogy a hozzám forduló érdeklődöket megfelelően segíteni tudjam.

Célkitűzések

A magyar társadalom pénzügyi kultúrája sajnos a mai napig iszonyatosan alacsony szinten van, mind céges mind lakossági oldalon.

A most felnövekvő fiatal generáción már látszik, hogy ezen a téren is tudatosabbak lesznek, érdekli őket a pénzügyek világa, ha valamilyen témában nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal, kikérik egy hozzáértő véleményét, viszont sokszor ők sem tudják kihez forduljanak, vagy rosszabb esetben megvezeti őket egy-egy jutalékra hajtó ügynök.

Személyes motivációm, hogy a pénzügyi tudatosságot és a FIRE szemléletet (Financial Independence, Retire early) minél több embernek át tudjam adni és segíteni tudjam őket a tudatos és felelősségteljes pénzügyi döntések meghozatalában, melyek alapvetően meg fogják a család életét határozni az elkövetkező évtizedekben. Nagy felelősség van tehát rajtunk, etikus pénzügyi szakértőkön, hogy olyan termékekkel vértezzük fel az ügyfeleinket, melyek az ő érdekeiket és aktuális, valamint jövőbeni élethelyzetüket leginkább szolgálja.

Akkreditált képzések
 • OKJ-s ingatlanközvetítő képzés
 • OKJ-s ingatlanvagyon-értékelő képzés
Képesítések
 • Mérlegképes könyvelő tanfolyam
Információ források
 • Magyar Közlöny
 • Benks saját belső szakmai chat csoportja
 • Bankok és biztosítók rendszeres hírlevelei
 • Trippon Mariann CIB-es pénzügyi elemző rendszeres webinárjai az aktuális pénzügyi trendekről
 • Portfolio.hu
 • Haszon magazin
 • Online híroldalak

Idegen nyelv
angol német

Munkahelyek

 • 2020- Benks Kft (Hiteltszeretnék.hu Kft- saját cég) égisze alatt főállás
 • 2018-2020 Benks Kft General Electriccel párhuzamosan, félállásban építettem a pénzügyi vállalkozásomat a Benks szárnyai alatt és tanultam amennyit csak lehetett a szakmáról
 • 2009-2020 General Electric Power Systems
 • 2007-2009 The Broadmoor Hotel - Colorado Springs, USA

Iskolák

 • 2009-2010 Szent István Egyetem
 • 2004-2008 Budapesti Gazdasági Főiskola

Social media tartalmak

CSOK 2023: Az Idő Szorít! Ha még idén szeretnéd felvenni a CSOK-ot, akkor ketyeg az óra!
Banking for Expats in Hungary What banking options do you have if you are a foreigner living in Hungary
Fekete János – személyes interjú

Rövid, személyes interjú Fekete Jánossal, okleveles közgazdásszal.

Várom jelentkezésed, vedd fel velem a kapcsolatot!
 • 1 Add meg elérhetőségeid
 • 2 Személyesen foglak keresni

Ha csak egyet választhatnék...

város
Budapest
hobbi
utazás

Az élet nagy kérdései

Mi tesz hatékonnyá a területeden egy szakembert?
Három dolgot fogalmaznék meg: Ebből az első sokszor elhangzik és talán elcsépeltnek tűnik, én mégis őszintén hiszem, hogy az egyik legfontosabb szempont: a szakmai alázat és empátia. Feleősséggel tartozunk a kimondott szavakért és fontos, hogy a hozzánk segítségért érkező, bennünk megbízó ügyfeleket a lehető legjobb kiszolgálásban részesítsük. A második, a folyamatos tanulás, önképzés. A harmadik pedig az új technológiák minél korábbi adaptálása, mellyel versenyelőnyre tehetünk szert és időt, energiát takarithatunk meg.
Mi a kulcsa az ügyféllel való jó együttműködésnek?
A folyamatos kommunikáció, és hogy ne mondjunk az ügyfélnek olyan információt, amiben nem vagyunk biztosak. Ezen kívül igyekezni kell a lehető leggyorsabban és a lehető legátláthatóbb formában prezentálni az összes olyan információt az ügyfelenkek, amik a döntésük meghozatalát segítik.
Milyen pillanatokban élvezed legjobban ezt a munkát?
Amikor közölhetem egy korábban reménytelenül hozzám forduló családdal, hogy megcsináltuk, jóvá van hagyva a hitel. Szinte hallom ahogy ilyenkor kiesik örömükben a kezükből a telefon, nem egyszer fültanúja voltam a telefonon keresztül ovációnak, mikor az egész család együtt ünnepelt és ugrabugrált örömében :)
Mi tölt el a legnagyobb büszkeséggel?
Az, hogy folyamatos pozitív értékeléseket kapok az ügyfeleimtől és többen már sokadjára jönnek hozzám vissza valamilyen pénzügyi kérdésben, több családnak a saját családi pénzügyi tanácsadója lettem, akihez bármilyen pénzügyi kérdésben bátran mernek fordulni és minden nagyobb döntés előtt kikérik a véleményemet :)
Mi villanyoz fel a legjobban?
Amikor egy olyan problémával szembesülök ami megoldhatatlannak tűnik, de mégis addig megyek, amígy valahogyen sikerül egy ösvényt találni a pénzügyi útvesztőben és látjuk a fényt az alagút végén.
Mi jelenti a szakmádban a legnagyobb kihívást?
Amit a legjobban szeretek, egyben a legnehezebb is. Az emberekkel való kommunikáció. Sajnos egyre gyakrabban tapasztalható, hogy nem tisztelik az emberek egymás idejét. A megbeszélt találkozóra nem jönnek el de nem is jelzik, hogy nem fognak érkezni, illeve el sem lehet már őket érni telefonon sem. Vagy miután hónapokat dolgozunk együtt egy ügyön, minden kérdésüket kitisztáztuk, előkészítünk mindent több órányi telefonos, illetve személyes találkozó van mögöttünk és csak az ingatlant kell már megtalálni, egyszerűen eltűnik az ügyfél, majd amikor hívom érdeklődően, hogy megvan-e az ingatlan, közli, hogy már meg is igényelték a hitelt egy másik közvetítőn keresztül, vagy a közösen megbeszélt és kiválasztott bankon keresztül direktben saját maguk.
Mit szeretnél, miről ismernének téged?
Alapos, az ügyfelek érdekeit maximálisan képviselő, jókedvű, szakmailag felkészült pénzügyi szakértő, akihez bármikor, bármilyen pénzügyi kérdésben lehet fordulni.
Milyen hiedelmeket oszlatnál el a szakmádról?
Nem minden pénzügyi szakértő csak a jutalékra hajt. Sokan vagyunk, akik tisztességesen, valóban az ügyfelek érdekeit képviseljük a bankokkal, biztosítókkal szemben is akár. Ez egy külön szakma, rengeteg a tudás, amit fejben kell tartani és különösen megnehezíti a dolgunkat, hogy ahány bank, annyi szokás, ráadásul sokszor 2-3 hetente érkeznek a hírlevelek a változásokról minden banktól, mely változásokat azonnal adaptálnunk kell és napi szinten a megváltozott információkkal dolgozni onnantól fogva. Ha valakinek fáj a foga, fogorvoshoz megy, ha műteni kell, orvoshoz megy (de hozzá csak a legnagyobb tudású professzor nyúlhat), ha elromlik az autó, szerelőhöz viszi. Miért érné be kevesebbel ha pénzügyekről van szó. Nem elég csak a számlavezető bankhoz besétálni és elfogadni az első kapott ajánlatot. Egy így cselekvő ügyfél milliókat bukik ahhoz képest, ha szakembert bízna meg ezzel is, mint minden mással. Ha pénzügyi kérdésem van, szakértőhöz fordulok. Ez ennyire egyszerű :)
Mikor gondoltad először, hogy hitelszakértő leszel?
Amikor a Kiszámoló blogon vendégcikkeket író Solymosi Gáborral, Kurucz Andrással és a Benks Kft-vel kapcsolatba kerültem. Annyira egy hullámhosszon voltunk már az első pillanattól fogva és annyira egybevágott az elképzelésünk, értékrendünk és víziónk, hogy azonnal tudtam, a helyemre kerültem.
Várom jelentkezésed, vedd fel velem a kapcsolatot!
 • 1 Add meg elérhetőségeid
 • 2 Személyesen foglak keresni

Személyes adatok

Székhely település
Veresegyház

Iroda neve
Bécsi Corner

Iroda címe
1023, Budapest, Lajos utca 28-32

Saját csapat leírása
Jelenleg két kolleginával dolgozom együtt, Judittal és Évivel. Mindketten teljeskörűen tudnak helyettesíteni, ha szabadságon vagy tréningen vagyok, illetve egyedül is rendszeresen visznek végig saját ügyleteket. Célunk az, hogy az ügyfelek biztonságban érezzék magukat a kezeink között és mindig legyen valaki, akihez kérdéssel tudnak fordulni ha szükséges.

Saját csapat létszáma
2

Területi rendelkezésre állás
Budapest és Pest megye elsősorban, de személyi biztosítások, személyi kölcsönök, lakástakarékok és egészségpénztár esetén országosan
AI generált fantáziakép (MidJourney)
PROMPT family is having fun in the nature in full harmony --v 5.2

Kedvenc idézet

If you're brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello

Hogyan működik?

 • Böngéssz szakértők között! Ismerd meg Őket adatlapjaikon keresztül, csekkold a velük készített interjúkat és video anyagokat, és válaszd ki azt akivel a legszívesebben dolgoznál együtt! 🙂
 • TEREMTS KAPCSOLATOT! Az adatlapokon található kapcsolati űrlap segítségével megadhatod elérhetőségeid, és az általad választott szakértő személyesen fog keresni.
  • Nincs szükség regisztrációra!
  • Kapcsolati adataid, csak és kizárólag az általad választott szakember fogja megkapni.
 • Dőlj hátra és engedd, hogy a szakértő tegye amit legjobban tud: Megoldásokat szállítani számodra! 👍

Banki szakértők - összes kategória